Bár legtöbbször egyszerűen csak nemzeti rockot játszó csapatként beszélnek róluk, az Ismerős Arcok zenekar jóval több ennél: az elmúlt évek során az összetartozás és a határok fölötti – a zene segítségével történő – nemzetegyesítés szimbólumává váltak, s talán nincs olyan magyar, aki ne ismerné Nélküled című dalukat, vagy a többi tartalmas és értékes szövegvilággal megszólaló szerzeményüket.

Egy nemzeti érzelmű zenekar, mely 1999. október 23-án alakult meg. Első éveikben rhythm and bluest játszottak, viszont egy erdélyi út hatására megváltozott a szövegviláguk és dalaik témája is. Fő témájuk a magyar emberek és a nemzetünk sorsa lett. Szövegeikből kiérződik, mennyire igazságtalannak tartják a trianoni döntést. Zenéjükben előfordulnak népi elemek, népdalfeldolgozások, de emellett hard rock, heavy metal stílusú elemek is, illetve Éberálom című lemezükön több szám is dzsesszes beütésű. Az együttesre a magyar népzene mellett az irodalom is nagy hatással van.

Rendszeres meghívottai rangos hazai kluboknak, fesztiváloknak. Évente 100-120 élő koncertet adnak, ezek között 3-4 jótékonysági céllal kerül megrendezésre. Gyakran zenélnek határon túli magyaroknak is Erdélyben, Délvidéken vagy Felvidéken egyaránt. Zenéltek már diaszpórában élő magyar közönségnek – Torontóban, New Yorkban, Svédországban az ottani magyar közösségek meghívására.

1 válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.